Dodatni angažman Merhameta u vremenu pandemije korona virusa

Regionalni odbor MDD Merhamet Mostar svakodnevno posjećuje i pomaže socijalno ugrožene porodice na području cjele Hercegovine.

Djelujući u skladu sa naredbama i preporukama Federalnog štaba civilne zaštite i drugih nadležnih organa i institucija u vremenu pandemije koronavirusa, Merhamet nastoji, u skladu sa svojim mogućnostima i dodatnim angažmanom, pružiti pomoć svima kojima je pomoć potrebna.

Napore Merhameta prepoznaju mnogi građani, ali i pojedinici iz javnog, društvenog, političkog i sportskog života koji žele da daju svoj doprinos i pridružuju se Merhametovom volonterskom timu.

Svi Osnovni odbori Merhameta koji djeluju u sklopu Regionalnog odbora Mostar su maksimalno aktivni na svojim područjima. Posebno se ističe Osnovni odbor Merhameta u Jablanici, koji je, po naredbi Opštinskog štaba civilne zaštite, uspostavio koordinaciju nevladinih organizacija u periodu pandemije. Merhametova javna kuhinja u Jablanici obogatila je dnevni meni i priprema preko 100 obroka dnevno, koji se dostavljaju na kućne adrese osobama starijim od 65 godina.

Takođe, vrši se dostava lijekova i drugih namirnica starijim osobama, ali i onima koji su u samoizolaciji, plaćanje računa starijim osobama sa područja Jablanice .

“Ovim putem se zahvajujemo svim ljudima i volonterima, koji nesebično daju sve od sebe kako bi kroz našu misiju dobročinstva pomogli sve one kojima je pomoć potrebna u ovom vremenu pandemije u našoj zemlji”, navode iz MDD Merhamet Mostar.

Tekst i foto: Adnin Hasić

(NovaSloboda.ba)