Knjiga.ba: “Da vam Minka nešto kaže” najtraženiji naslov u mjesecu martu

u martu, kao i prethodni mjesec, Hazim Hadžić i njegovo novo djelo “Da vam Minka nešto kaže” na vrhu je liste najtraženijih naslova u online knjižari Knjiga.ba.

Riječ je o fiktivnom ženskom liku mlade djevojke po imenu Minka, koji je svojim humorističnim komentarima dostigao planetarnu popularnost s više od 150.000 pratilaca na društvenim mrežama.

Stvorivši Minku, njenu mamu Omerovcu i brata Sameda, Hadžić je stvorio cijelo društvo čija je nacija – čovjek, a religija – jednostavnost.

Osim ovog djela, u online knjižari najtraženiji naslovi u martu bili su “Bukača”, “Sretna žena”, “NTC 1 – IQ deteta briga roditelja, Predškolski uzrast 3-7”, “Pravilna linija ishrane – Naučite da živite zdravi, vitki i slobodni”, “Pazi kojeg vuka hraniš”, “NTC sistem učenja – Kako stimulirati razvoj inteligencije kroz igru”, “7 tajni uspjeha”, “Male žene, Dobre supruge”, “Ja, Pink Panter – Ispovijest”.

Iz online knjižare za čitanje su preporučili knjigu “7 tajni uspjeha” autora Kenana Crnkića, a u pitanju je knjiga koja otkriva da svako može postići uspjeh ako oslobodi svoj neograničeni potencijal.

Autor na jednostavan, praktičan i motivirajući način daje odgovor kako se taj potencijal oslobađa i ohrabruje da se počne stvarati uspjeh na svim nivoima uz poruku “Život je ono što od njega napravimo”.

Preporuka za čitanje je i knjiga “Male žene, Dobre supruge” autorice Louise May Alcott, za koju tvrde da je jedna od najvoljenijih i najčitanijih knjiga svih vremena.

Zasnovana na mladalačkim doživljajima Luize Mej Olkot, Male žene opisuju porodični život četiri sestre Marč koje žive u maloj zajednici Nove Engleske.

Meg, najstarija, lijepa je i želi da bude dama. Džo je sa svojih petnaest godina neugledna i nekonvencionalna i gaji ambiciju da postane spisateljica. Bet je nježna trinaestogodišnjakinja sklona muzici, a Ejmi plavokosa dvanaestogodišnja ljepotica.

Priča o njihovim kućnim avanturama, pokušajima da uvećaju porodične prihode, njihovim poznijim ljubavima i prijateljstvu sa susjedima Lorensima i dan-danas je svježa i zavodljiva.

Dobre supruge nastavljaju pripovijest o sestrama Marč, koje će kao mlade žene morati da se suoče s neumitnim iskušenjima i problemima svakodnevnog života u svojoj potrazi za srećom.

Za još više zanimljivih naslova moguće je posjetiti online knjižaru na adresi Knjiga.ba.

(Fena)