Štab CZ: Bez roštilja i ne palite vatru na otvorenom

Štab civilne zaštite Grada Mostara danas je uputio je građanima Mostara s ciljem zaštite ličnog  zdravlja kao i zdravlja drugih da se pridržavaju naredbe o zabrani kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru više od jedne osobe na udaljenosti manjoj od 1.5 metra.

“Jedna od preporuka Svjetske zdravstvene organizacije je socijalno distanciranje zbog opasnosti širenja virusa, a usljed toplijih dana veliki broj građana odlučuje vrijeme provoditi na otvorenom. Stoga  apelujemo na sve građane da ostanu kod kuće i socijalne kontakte smanje na najmanju moguću mjeru.

Posebno u predstojeće dane vikenda apelujemo da ne pale vatru na otvorenom i prave roštilje na otvorenim prostorima i izletištima u Gradu Mostaru i svim prigradskim mjestima, kako radi zaštite ličnog zdravlja i svih naših sumještana, tako i posebno zbog očekivanog porasta širenja epidemije koronavirusa.

Molimo sve odgovorne građane, da one koji krše naredbu o zabrani kretanja i zadržavanja na otvorenom prostoru i ne poštuju ovaj apel Štaba CZ GM, prijave u operativne centre Policiji i Civilnoj zaštiti Grada Mostara”, stoji u naredbi koju je potpsiaio komandant Štaba CZ grada Mostara Ljubo Bešlić.

(NovaSloboda.ba)