Liga prvaka i Evropska liga moraju biti završene do 3. avgusta

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin otkrio je da je početak avgusta krajnji rok za završetak Lige prvaka i Evropske lige.

“Juli je krajnji rok da se nastave domaća takmičenja, a do 3. avgusta i Liga prvaka i Evropska liga moraju da budu završene. Ovo je vanredna situacija, moramo da budemo fleksibilni i da čekamo”, kazao je Slovenac za njemački ZDF.

On je istakao da je sport potreban ljudima, ali da UEFA nikada neće ugroziti zdravlje igrača, navijača, sudija…

“Jedina pogrešna odluka bi bila da igramo, a da dovedemo u opasnost zdravlje igrača, navijača, sudija… Ali, ako bude bezbjedno, ne vidim problem. Sport donosi pozitivnu energiju, potreban nam je sport. Ljudi postaju nervozni i anksiozni. Takođe, fudbal je ozbiljna industrija, znači mnogim ljudima na razne načine. Znači i fudbalskim zvijezdama, iako su sada ljekari i medicinsko osoblje istinske superzvijezde”, naglasio je Čeferin.

On je naglasio da je UEFA spremna za sve situacije.

“Imamo plan da počnemo u maju, junu i julu, ali i da se sve prekine. Krenućemo ako dobijemo dozvolu vlada, od njih zavisimo. I bolje je da igramo i pred praznim tribinama, nego da ne igramo. Biće TV prenosa makar, ljudima je potreban fudbal”, kazao je prvi čovjek UEFA-e-