Narodno pozorište Sarajevo: Predstave na YouTube kanalu u dva termina, večeras “Tvrđava”

Narodno pozorište Sarajevo (NPS) će ubuduće, na svom YouTube kanalu, emitovati predstave u dva termina – večernjem u 19,30 sati i popodnevnom repriznom, dan kasnije, u 13 sati.

Takođe, sve predstave NPS na YouTube platformi biće dostupne za gledanje i naredna četiri sata nakon najavljenog emitovanja, saopšteno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

U subotu, 4. aprila, u 19,30 sati, NPS putem zvaničnog YouTube kanala emitovaće predstavu “Tvrđava”, koja je nastala prema istoimenom romanu Meše Selimovića u režiji Sulejmana Kupusovića.

Dramatizaciju su uradili Darko Lukić i Sulejman Kupusović.

Reprizno emitovanje ove predstave može se pogledati na YouTube kanalu u nedjelju, 5. aprila u 13 sati, nakon čega će gledanje biti dostupno i naredna četiri sata.

Scenografiju za predstavu kreirao je Safet Zec, a kostime Amela Vilić. Muziku je komponovao Adi Lukovac, a scenski pokret potpisao Ferid Karajica.

Uloge su tumačili: Izudin Bajrović, Miralem Zupčević, Zoran Bečić, Josip Pejaković, Nada Đurevska, Amra Kapidžić, Mirvad Kurić, Tahir Nikšić, Mirsad Tuka, Riad Ljutović i Miraj Grbić. U predstavi učestvuju Hor Opere i Balet Narodnog pozorišta Sarajevo.

(Fena)