Avion iz Stockholma sa 82 putnika sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo

Avion iz Stockholma sa 82 putnika sletio je na Međunarodni aerodrom Sarajevo večeras u 19,.40 sati.

“Međunarodni aerodrom Sarajevo još jednom je pokazao svoj značaj u kriznim situacijama, te ponovo opravdao naziv žile kucavice za cijelo bosanskohercegovačko društvo. Uz dopremu robe i lijekova koja se svakodnevno odvija i nakon obustave operacija za civilni saobraćaj, sarajevski aerodrom nastavlja igrati značajnu ulogu i u vraćanju bh. državljanja svojim porodicama”, saopšteno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Nakon evakuacije bh. građana iz Italije, sa Međunarodnog aerodoma Sarajevo organizovan je još jedan vanredni let. U 13 sati, sa sarajevskog aerodroma poletio je avion kompanije FlyBosnia prema Stockholmu, na kome je bilo 138 putnika, među kojima i šest beba. Prema informacijama ambasade Švedske u Sarajevu, riječ je uglavnom o državljanima Švedske i drugih nordijskih zemalja, odnosno osoba sa pravom boravka u tim zemljama, navodi se u saopštenju.

Zaposlenici Međunarodnog aerodroma Sarajevo preduzeli su sve predviđene higijensko-sanitarne mjere, uključujući dezinfekciju prtljaga, te su posebno preduzete mjere za zaštitu zaposlenika, prilikom prihvata i otpreme putnika.

Zaposlenici MAS-a još jednom su pokazali svoju hrabrost i požrtvovanost u obavljanju izuzetno bitnih zadataka, neophodnih za očuvanje trgovinskih i humanitarnih veza sa ostatkom svijeta za vrijeme pandemije koronavirusa, poručili su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

(Fena)