Prijave zbog okupljanja većeg broja građana na jednom mjestu i kupaca u trgovini

U posljednja 24 sata, Operativni centar je CZV HNK-a zaprimio dvije prijave građana u vezi sa koronavirusom COVID-19, a odnosile su se na okupljanja većeg broja građana na jednom mjestu i na veći broj kupaca u jednoj trgovini. Urađena su i 2 sanitarna upitnika za osobe koje nemaju prebivalište na području HNK-a.

Čitluk

Sekretar Crvenog krsta dostavio lijekove i druge potrepštine u samostan časnih sestara u Međugorju, a volonteri Crvenog krsta dostavljali humanitarnu pomoć i pomagali na uređenju izolatorija.

Konjic

U toku dana, održana je 20. vanredna sjednica Štaba CZ-e opštine Konjic.

U proteklom periodu, na području opštine Konjic do 3. aprila obavljeno je ukupno 179 testiranja, od kojih je ukupno 28 lica pozitivno na COVID-19.

Do 4. aprila, preminule su dvije osobe pozitivne na COVID-19.

Pripadnici PS Konjic 3. aprila kontrolisali su ukupno 123 lica, 1 lice je prekršilo mjeru izolacije i protiv nje će biti pokrenut prekršajni postupak. Broj lica kojima je prestala mjera je 134. Ukupan broj kontrolisanih lica na dan 4. aprila je 257. 

Jablanica                                                                                                                                

Juče je održana telefonska sjednica Opštinskog štaba. Donesena Odluka da se hitno izvrši dezinfekcija zgrade opštine Jablanica. Na izolatoriju izvođeni  radovi na rekonstrukciji dodatnih prostora i na postavljanju PTT instalacija.

Ukupan broj pozitivnih lica na COVID-19 na području opštine je 7.

Pripadnici PS Jablanica izvršili su 30 kontrolnih provjera samoizolacije i nije bilo kršenja naredbi. 

Prozor-Rama

Pripadnici PS Prozor Rama izvršili provjeru mjere samoizolacije  za 52 osobe i utvrdili da se iste poštuju. Ukupan broj pod zdravstvenim nadzorom samoizolacije je 67 osoba.

Ukupan broj pristiglih osoba iz inostranstva na području opštine je 303. U subotu je evidentirano i 5 dolazaka osoba koje imaju prebivalište u drugim opštinama BiH.

(NovaSloboda.ba)