Britanski ambasador Matt Field u posjeti timu volontera OFF-a

Britanski ambasador u BiH, Matt Field pridružio se timu volontera Omladinskog Film Festivala (OFF). Zajedno sa njima obišao je četiri lokacije, kako bi pomogli starijim i ugroženim osobama u Kantonu Sarajevo. Sa volonterima je išao na intervencije i dijelio pakete onima kojima je pomoć najpotrebnija.

„Velika nam je čast što smo danas ugostili ambasadora Field-a, koji je obišao naš operativni centar i koji podržava naš rad. Potpisao je pristupnicu i mi smo mu dodijelili akreditaciju, a nakon toga je zajedno sa nama išao na intervencije i razgovarao sa građaniman koji su podijelili s njim svoja iskustva iz izolacije. Ovim putem mu se, u ime Tima volontera OFF-a, želim zahvaliti na njegovoj ljudskosti i pomoći“, izjavio je Kenan Musić, direktor Omladinskog Film Festivala Sarajevo i glavni koordinator Tima volontera.

Ambasador Field je pozvao sve koji su u mogućnosti da se pridruže ovoj humanoj akciji Tima volontera OFF-a, a građane da budu odgovorni i ostanu u svojim domovima, kako bi spriječili dalje širenje pandemije koronavirusa.

J. P.(NovaSloboda.ba)