Razmatra se ograničenje kretanja unutar HNK-a

Na današnjem redovnom sastanku koordinacije Vlade i Kantonalnog štaba civilne zaštite HNK-a zatraženo je da Štab i MUP razmotre način i mogućnosti uvođenja ograničenja kretanja između opština i gradova u HNK-u, saopšteno je iz Vlade HN K-a.

Takođe, zaključeno je kako će Štab hitno, od opštinskih i gradskih inspektorata, zatražiti pojačan nadzor nad provođenjem donesenih naredbi i mjera u vezi sa širenjem koronavirusa, a zbog evidentnih kršenja naredbi na terenu.

S obzirom na usložnjeno epidemiološko stanje, ocijenjeno je kako je, prema preporuci epidemiologa, nužno preći na novi način rada koordinacionog tijela i Štaba. Na tom tragu, a s ciljem odgovornoga ponašanja i zaštite svih učesnika redovitih press konferencija, donesena je odluka da se već od danas primjenjuje drukčiji model komuniciranja s javnošću. Novi model podrazumijeva kako će javnost i dalje imati sve potrebne informacije koje će biti plasirane redovnim saopštenjima, povremenim video obraćanjima i drugim načinima komuniciranja.

(NovaSloboda.ba)