Ronaldinho pušten iz zatvora, ostaje u kućnom pritvoru

Proslavljeni 40. godišnji brazilski fudbaler Ronaldinho pušten je iz paragvajskog zatvora, u kome je proveo mjesec dana, nakon što je sa svojim bratom uhapšen pri pokušaju ulaska u Paragvaj koristeći lažne pasoše, ali će biti i dalje u kućnom pritvoru.

Sudija Gustavo Amarilla udovoljio je četvrtom zahtjevu Ronaldinhova advokata za revizijom ovoga slučaja, a brazilska fudbalska zvijezda puštena je iz zatvora uz kauciju od 1,6 miliona američkih dolara. Ronaldinho će nastaviti biti pod policijskom kontrolom u hotelu u paragvajskom glavnom gradu Asuncionu.

Ronaldinho i njegov brat Roberto Assis, koji mu je ujedno i menadžer, pokušali su ući u Paragvaj 4. marta koristeći falsifikovane pasoše, iako građani Brazila ne moraju koristiti pasoš za ulazak u svoju susjednu državu. Braća nisu odmah uhapšena već im je kazano da su dužni ostati u hotelskom apartmanu u Asuncionu. Dva dana poslije, policija ih je odvela u zatvor, a sudija je odbio puštanje uz kauciju, navodeći kao razlog mogućnost bijega dvojice optuženika, prenosi Hina.

Optužba za korištenje falsifikovanih pasoša kasnije je dovela do istrage o mogućem pranju novca.

(Fena)