Grad Mostar pojasnio proceduru izdavanja propusnica

Stanovnici Mostara koji iz privatnih razloga imaju potrebu kretati se izvan mjesta prebivališta propusnicu mogu zatražiti od Štaba civilne zaštite Grada Mostara.

Zahtjev za propusnicama može se poslati poštom na adresu Grad Mostar, Adema Buća 19, ili elektronskim putem na adrese: grad.protokol@mostar.ba i grad.prijemzahtjeva@mostar.ba.

Za poljoprivrednike i proizvođače kojima je potrebna propusnica na duže vremensko razdoblje, ona će biti izdata na razdoblje od 30 dana uz dostavu na uvid dokumentacije o OPG-u, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite Grada Mostara.

Zahtjevi za propusnicama moraju biti jasno obrazloženi i s naznačenim kontaktom podnosioca zahtjeva, brojem telefona ili mobitela.

Obrazac zahtjeva u vidu popunjene potvrde o kretanju može se preuzeti na službenoj web stranici Grada Mostara www.mostar.ba.

Izdavanje propusnica obavljaće se svakim radnim danom, a svi podnosioci čiji zahtjev bude pozitivno riješen biće obaviješteni o mjestu i vremenu preuzimanja Potvrde.

Za osobe koje poslovno putuju između gradova u Hercegovačko-neretvanskog kantona vrijede potvrde poslodavca, koje moraju biti ovjerene i potpisane od strane odgovorne osobe/poslodavca.

Kopiju potvrde ovjerene i potpisane od odgovorne osobe, odnosno poslodavca, potrebno je dostaviti nadležnoj policijskoj upravi, dodaje se u saopštenju.