Prvi zaraženi koronavirusom u Trebinju stariji muškarac, utvrđuju se kontakti

Na teritoriji grada Trebinja potvrđen je prvi slučaj infekcije novim virusom korona, a zaraženi stariji muškarac je trenutno stabilnog zdravstvenog stanja.

Direktorica Bolnice u Trebinju Ljubica Miljanović danas je pojasnila novinarima da je taj pacijent 7. aprila smješten na izolacijeno odjeljene trebinjske bolnice, sa respiratormim simptomima, nakon čega je testiran.

“Pacijent je na našem odjeljenju na hospitalizaciji i stabilnog je opšteg “, rekla je Miljanović, precizirajući da taj pacijent ima hroničnu opstruktivnu bolest pluća i druge komorbiditete.

Prehodno je boravio na jednoj od klinika banjalučke bolnice, a nadležne službe će ispitati kontakte te osoben kako bi se spriječilo sšrenje virusa korona.

Miljanović je pojasnila da je ta zdravstvena ustanova spremna da pruži sve usluge oboljelim od koronavirusa i da su sve higijensko-epidemiološke procedure ispoštovane.

Nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je pozvao da se smanje socijalni kontakti građana i poštuju sve mjere za suzbijanje koronavirusa.

Rekao je da nema mjesta panici, jer su preduzete mjere u tom gradu, kao i da su imali pozitivne na koronavirus i u prethodnim danima.

(Fena)