UEFA će 30. aprila saopštiti domaćine odgođenog Eura

Evropski fudbalski savez (UEFA) 30. aprila saopštiće domaćine odgođenog Evropskog fudbalskog prvenstva, izjavio je za rusku agenciju TASS član Izvršnog odbora UEFA-e Aleksej Sorokin i dodao da postoji mogućnost izbora novih gradova domaćina u slučaju da bude odustajanja.

“Sve će biti jasno 30. aprila, kad ćemo saznati koji će gradovi ostati domaćini, a koji će odustati od domaćinstva”, izjavio je Sorokin, koji je predsjednik Organizacionog odbora za utakmice koje će biti odigrane u Sankt Peterburgu, prenosi Hina.

Kao i ostali sportski događaji u 2020. godini, koji su trebali biti održani nakon ožujka, tako je i fudbalski EURO odgođen zbog pandemije izazvane koronavirusom, a novi termin je od 11. juna do 11. jula 2021. godine.

Taj je EURO trebao biti poseban, s čak 12 gradova domaćina, a utakmice su se trebale biti igrane u Amsterdamu, Bakuu, Bilbau, Budimpešti, Bukureštu, Kopenhagenu, Dublinu, Glasgowu, Londonu, Muenchenu, Rimu i Sankt Peterburgu.

“Sa svima smo u kontaktu. Svi gradovi imaju vremena do kraja mjeseca razmisliti o tome hoće li zadržati domaćinstvo. Ako odustane, nemamo puno opcija. Ili ćemo pronaći novi grad, ili ćemo rasporediti utakmice po ostalim gradovima. Druga opcija iziskuje manje posla”, rekao je Sorokin i dodao je Rusija spremna pomoći ostalim gradovima, što je bilo ponuđeno već i prije nego što je donijeta odluka o odgađanju.

(Fena)