Musa: Za 24 sata u FBiH testirano 329 osoba, potvrđena 23 nova slučaja

Član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH Sanjin Musa saopštio je danas da je u Federaciji BiH u protekla 24 sata na koronavirus testirano 329 osoba, a među njima je bilo 23 nova potvrđena slučaja.

Musa je dodao da je u Federaciji BiH ukupno testiranih na koronavirus 5.320 osoba, od čega je potvrđenih slučajeva bilo 525. Prema polnoj strukturi, žene su činile 54 posto, a muškarci 46 posto.

Gradovi sa najviše potvrđenih slučajeva su Čitluk 71, Mostar 56, Tuzla i Sarajevo sa po 48, te Široki Brijeg sa 43 slučaja.

“Što se tiče zdravstvenog stanja pacijenata, trenutno je u FBiH hospitalizovano 65 pacijanta pozitivnih na Covid-19, a šest pacijenata je na respiratoru”, naveo je Musa.

Zaključno sa današnjim danom, kako je dodao, u Federaciji BiH imamo 29 oporavljenih pacijenata, a narednih dana se očekuje i dalje povećanje ovog broja, jer je dosta pacijenta kojima ističe period izolacije.

Od 22 potvrđena smrtna ishoda u Federaciji BiH, podjednaka je zastupljanost oba pola, a što se tiče starosne strukture 64 posto pacijenata bilo je u dobi preko 65 godina.

(Fena)