Testirana 93 uzorka, 2 pozitivna iz Mostara i 4 iz Čapljine

U posljednja 24 sata, u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar na COVID-19 testirana su 93 uzorka, od čega je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu pozitivnih ukupno 6 i to: 2 iz Mostara i 4 iz Čapljine, saopšteno je iz Štaba civilne zaštite HNK-a.

Kantonalni i opštinski sanitarni inspektori izdali su u protekla 24 sata 31 rješenje, što je ukupno 2.223 rješenja.

Prema izvještaju iz MUP-a HNK-a, u posljednja 24 sata nije bilo prekršilaca samoizolacije, izolacije i zabrane kretanja.

MUP HNK-a obavještava javnost, predstavnike štabaa CZ, pravne subjekte i građane da u MUP nije potrebno dostavljati kopije izdatih potvrda. Obaveza je da osobe kojima su izdate potvrde iste nose sa sobom i pokažu ih na zahtjev ovlaštenim policijskim službenicima.

Sukladno izmjenama i dopunama naredbe Kantonalnog štaba CZ HNK-a, broj:17-06-40-16-46-1/20 od 10.4.2020. godine, sve ranije propusnice izdate od ovlaštenih pravnih subjekata za kretanje u vrijeme policijskog sata vrijede i za ovu naredbu, te nije potrebno izdavati nove.

Za gradske i opštinske štabove CZ obaveza je da popise izdatih potvrda na dnevnoj bazi dostavljaju mjerodavnim policijskim upravama ili policijskim stanicama na svom području.

(NovaSloboda.ba)