Knjiga.ba – Uljepšajte najmlađima boravak u kući, uz bajke

Online knjižara Knjiga.ba preporučila je nekoliko naslova, koji će djeci olakšati boravak u kući, u vrijeme mjera preduzetih zbog pandemije koronavirusa.

Za djecu od 3 do 7 godina, ali i odrasle, preporučuju “Bajke koje pomažu djeci” Gerlinde Ortner. 

Dvadesetak terapijskih bajki i pripovijedaka pomoći će djeci u svladavanju strahova i problema. Odrasli će naučiti iz te knjige kako ispravno reagovati na poremećaje u ponašanju djeteta i bolje ga razumjeti. Otkriće i šta činiti (ili nikako ne činiti) kad se radi o dječjim nestašlucima, neurednosti ili neposlušnosti, ali i težim poremećajima, kao što je noćno mokrenje, mucanje ili teškoće pri uključivanju u vrtić ili školu. Ljubavlju, razumijevanjem i strpljenjem postići će se iznenađujući rezultati. U posebno teškim slučajevima, ta knjiga može upotpuniti i psihološke savjete.

Dječja psihologinja dr. Gerlinde Ortner napisala je slične priče i za djecu između šeste i desete godine života.

U knjizi “Nove bajke koje pomažu djeci”, autorica donosi konkretna rješenja za prevladavanje mnogih problema djece tog uzrasta poput straha, nesigurnosti, konfliktnih situacija. Djeca će ih, po uzoru na junake tih bajki, uspješno riješiti.

Roditelji će naučiti iz knjige kako ispravno reagovati na poremećaje u ponašanju djeteta i bolje ga razumjeti, te što činiti (ili nikako ne činiti) kad se radi o raznim poremećajima u djetetovu razvoju.

Knjiga.ba preporučuje i “Poštarsku bajku” češkog pisca Karela Čapeka, kao još jednu od knjiga koju će djeca zavoljeti.

Za još više zanimljivih naslova dovoljno je posjetiti knjižaru na adresi Knjiga.ba. 

(Fena)