Dr. Kon nastavlja voditi tim epidemiologa u Srbiji

Vodeći srpski epidemiolog Predrag Kon, ipak, će nastaviti voditi tim epidemiologa, s kojim će se pokušati izborit protiv pandemije covid-19 u Srbiji, javlja Tanjug.

Srpski epidemiolog Predrag Kon prethodno je najavio mogućnost da se povuče iz stručnog tima zbog kritika koje je pretrpio nakon što je objavljena informacija da je koronavirus zarazio veliki broj ljudi u Gerontološkom centru u Nišu.

“Koliko vidim po facebooku, glavni krivac za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vrijeme je da se povučem zbog toga i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne umijem i ne znam. Ratove neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa“, napisao je, uz ostalo, dr. Kon na svom facebook nalogu.

 Međutim uslijedio je sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, srbijanske premijerke Ane Brnabić i epidemiologa dr Predraga Kona, na kome je dogovoreno da dr. Kon nastavi vodit tim epidemiologa u Srbiji.

Epidemiolog dr Predrag Kon je osoba čija se prognoza od početka pandemije koronavirusa gleda  kao relevantna, pišu beogradski mediji.

(Fena)