Džaferović i Komšić obilježili i čestitali Dana Armije RBiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić jutros su, povodom 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, odali počast i položili cvijeće na mezarju Kovači i na spomen-obilježjima na groblju Koševo, Sveti Josip i Sveti Marko, gdje su sahranjeni poginuli pripadnici Armije RBiH.

Članovi Predsjedništva BiH naglasili su da su hrabri borci Armije Republike Bosne i Hercegovine dali živote za odbranu svog naroda i države Bosne i Hercegovine. Istakli su da se osnivanjem Armije RBiH i borbom njenih pripadnika koji su branili državu, danas živi u miru, ali i nastavlja sa borbom na očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine. 

Članovi Predsjedništva BiH Džaferović i Komšić kazali su da je 15. april jedan od najznačajnijih datuma u istoriji Bosne i Hercegovine, te da, zbog svih onih koji su dali živote za odbranu domovine, ali i zbog njihovih porodica i budućih naraštaja, ovaj važni datum mora imati posebno mjesto i generacijama koje dolaze.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić su, povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, uputili čestitke svim bivšim pripadnicima Armije RBiH, članovima porodica šehida i poginulih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije RBiH, dobitnicima najvećih ratnih priznanja i svim patriotama, koji su stali u odbranu naše domovine, saopšteno je iz Službe za odnose  s javnošću Predsjedništva BiH.

S. R.

(NovaSloboda.ba)