Na mostarskim Šehitlucima obilježen Dan Armije RBiH

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine HNK-a Šerif Špago, te predstavnici boračkih udruženja i Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na mostarskim Šehitlucima obilježili su Dan Armije RBiH – 15. april.

Mušić je čestitao građanima BiH 28. godišnjicu formiranja Armije RBiH, podsjetivši da je nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina rezultat herojske borbe pripadnika Armije Bosne i Hercegovine.

“Nastanak i razvoj Armije Republike Bosne i Hercegovine je izraz odgovornosti, patriotske i političke zrelosti tadašnjeg državnog vođstva. Imamo obavezu da učinimo sve kako bi ovaj dan ostao u sjećanju nacije kao jako bitan datum i kako bi ga obilježavale i sve buduće generacije patriota države Bosne i Hercegovine”, istakao je Mušić.

Za razliku od prethodnih godina, kada je ovaj dan, kao jedan od značajnijih datuma u istoriji BiH, u Mostaru obilježavan različitim kulturnim manifestacijama, zbog trenutnih okolnosti, nije bilo organizovanih događaja zbog aktivne zabrane okupljanja građana, saopštio je Kantonalni odbor SDA HNK-a.