Album iz izolacije

Prije četiri nedelje, Dua Lipa je doletjela nazad u London, nakon što je nastupila na Mardi Gras festivalu u Sydneyu, da bi u stanu zatekla poplavu. Iznajmila je smještaj preko Airbnb dok se ne stan ne dovede u red. Međutim, sada su ona i njen dečko osuđeni na boravak u tom stanu do kraja izolacije.

„Zaista uživam u ovome“, rekla je za medije“. „Radim stvari koje, inače, ne mogu, kasnije ustajem, čitam knjige, a stižem da gledam TV serije“.

Kasnije ustajanje jednostavno joj nije ni bilo u planu ovog mjeseca.

Njen drugi album “Future Nostalgia” bio je planiran za objavljivanje početkom aprila, a njen raspored do kraja 2020. godine bio je ispunjen svjetskom turnejom, nastupom na Glastonburyju i pojavljivanjem u emisiji “Live Saturday Night”, “Uživo subotom uveče”, a sve to je bilo planirano u narednim nedeljama.

Ali, dok su Lady Gaga, Sam Smith i Haim odložili albume zbog koronavirusa, Dua je odlučila da svoj objavi, poklonivši ga obožavaocima nedelju dana prije nego što je bio najavljen.

To nije bila laka odluka. Zvjezda je bila u suzama dok je saopštavala vijest uživo na Youtube, u određenoj mjeri i zbog toga što je album u međuvremenu procurio.

Kad se sve sabere i oduzme, smatra da je bilo važnije da račun bude čist, nego lupati glavu o „savršenoj“ strategiji za objavljivanje.

Od albuma “Future Nostalgia” trenutno se očekuje da stigne na prvo mjesto britanske top liste i da se plasira među prvih pet mjesta američke top liste. Album je, inače, do sada, jedan od najbolje ocijenjenih albuma 2020. godine, sa prosječnom ocjenom od 88 na stranici Metacritic.

(bbc)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)