„Merhamet“ povodom Vaskrsa podijelio pakete socijalno ugroženim pravoslavnim porodicama

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ podijelilo je, povodom pravoslavnog Vaskrsa, prehrambene pakete socijalno ugroženim porodicama pravoslavne vjeroispovijesti u Sarajevu, Maglaju, Travniku, Tuzli, Goraždu i Zenici.

Regionalni odbor „Merhameta“ Sarajevo dopremio je prehrambene paketa i pakete sa sredstvima za higijenu srpskim porodicama u sarajevskom naselju Reljevo. Pakete je preuzeo starješina Crkve Sv. Nikole Duško Lalović. 

Drektor Regionalnog odbora „Merhameta“ Sarajevo Munib Bujak, zajedno sa parohom Lalovićem, posjetio je i nekoliko porodica i uručio pakete. Posjetio je i poznatog pjevača, interpretatora sevdalinki Slobodana Lalića, koji se zahvalio „Merhametu“, naglasivši da su mu posjeta „Merhameta“ i neočekivani poklon uljepšali blagdane.

I paroh Duško Lalović zahvalio se „Merhametu“ što se sjetio svojih sugrađana pravoslavne vjeroispovijesti.

“Svaka pomoć ljudima sa naše Reljevske parohije je dobrodošla. Pomoć ‘Merhameta’ će omogućiti da im ljepše proteknu vaskšnji dani”, kazao je Lalović. 

Regionalni odbor “Merhamet” Maglaj prehrambene pakete podijelio je srpskim porodicama u mjestima Radojičić, Bočinja,  Poljice u opštini Maglaj, kao i u mjestu Mekiš u opštini Tešanj.

Direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Travnik Merzuk Omerdić, zajedno sa parohom Goranom Živkovićem, posjetio je srpske porodice u u mjesnim zajednicama Turbe i Skok, te im, takođe, podijelio prehrambene pakete. Pakete su srpskim porodicama, povodom Vaskrsa, podijelili i „Merghametovi“ regionalni odbori u Goraždu, Tuzli i Zenici.

Predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac izrazio je zadovoljstvo što je organizacija, na čijem je čelu, obradovala građane pravoslavne vjeroispovijesti povodom njihovog velikog praznika Vaskrsa, kao što je to, protekle sedmice, učinila sa građanima katoličke vjeroispovijesti povodom Uskrsa.

“To je još jedna potvrda da je ‘Merhamet’ otvorena humanitarna organizacija koja pomaže svima, bez obzira na vjeru i naciju, na šta smo veoma ponosni”, kazao je Vrbanjac, čestitajući Vaskrs svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u BiH.      

(NovaSloboda.ba)