NBA i WNBA će prodavati zaštitne maske, a svu zaradu donirati

Svih 30 NBA momčadi i 12 WNBA ekipa, udruženih s kompanijom Fanatics, počeće prodavati zaštitne maske za lice sa svojim logotipovima, a svu zaradu će donirati za pogođene pandemijom bolesti covid-19.

“Kao globalno društvo svi možemo odigrati ulogu u smanjenju uticaja pandemije izazvane koronavirusom slijedeći preporuke za zaštitu nosa i usta dok se nalazimo u društvenom kontaktu. Kroz ponudu ovih novih proizvoda, ljubitelji NBA i WNBA lige mogu slijediti ta uputstva i pridružiti nam se u nastojanjima da pomognemo onima koji su direktno pogođeni bolešću covid-19”, izjavila je predsjednica NBA-a za društvenu odgovornost i igračke programe Kathy Behrens prilikom objave o novoj inicijativi iz NBA ureda.

Sav prihod biće doniran organizacijama za sprečavanje gladi, “Feeding America” u SAD i “Second Harcest” u Kanadi, za one koji su najviše pogođeni širenjem zaraze koronavirusom.

“Zahvalni smo za ovo partnerstvo između NBA, WNBA i Fanaticsa, koje će podržati naše banke hrane, a našim zaposlenicima, volonterima i potrebnima omogućiti bolju zaštitu”, rekla je izvršna podpredsjednica i glavna operativka organizacije “Feeding America” Katie Fitzgerald, prenosi Hina.

“Ova podrška će nam pomoći da podijelimo dovoljno hrane i milione obroka Kanađanima u nadolazećim mjesecima”, dodala je izvršna direktorica organizacije “Second Harvest” Lori Nikkel.

(Fena)