Komedija „Hotel Plaza“ u petak na online repertoaru Narodnog pozorišta Mostar

U petak, 24. aprila, od 20 sati, na online repertoaru NPM-a je višestruko nagrađivana komedija „Hotel Plaza“, nastala prema tekstu američkog dramatičara Neila Simona, a čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, koji igra u ovoj predstavi zajedno sa Jasnom Žalicom, i članovima ansambla Narodnog pozorišta Mostar. Predstava je premijerno odigrana 25. marta2016 godine.

Radnja predstave je smještena u u Hotelu Plaza u New Yorku, a govori o tri ljubavne priče i tri percepcije ljubavi. Predstava o ljubavi, snovima, braku, usamljenosti, otuđenosti, sreći, ostvarenim i neostvarenim željama, a sve to na duhovit i uzbudljiv način. Priča u kojoj se svi možemo prepoznati i koja navodi na razmišljanje. Da li smo ostvarili i postigli sve što smo željeli u svom životu? Jesmo li pronašli srodnu dušu? Da li je to istinska i prava ljubav? Jesmo li sretni? Budite sa nama u petak od 20 sati i otkrijte u predstavi koja iznova osvaja srca publike!

Glumačku postavu čine: Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Maja Zećo, Amela Kreso, Emir Sejfić, Ajla Hamzić. Kostimografiju i scenografiju predstave potpisuje Amra Zlufikarpašić.

Linkovi kojima će se moći pristupiti gledanju predstave „Hotel Plaza“ biće podijeljeni i na Facebook i na Instagram profilu Narodnog pozorišta Mostar, kao i na web stranici www.npm.ba.

(NovaSloboda.ba)