RO „Merhameta“ Mostar podijelio više od 450 paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar spremno je odgovorio na izazove koje je sa sobom donijela epidemija koronavirusa u BiH. Od samog početka ove krize, „Merhamet“ Mostar je svojim aktivnostima „pokrio“ široko područje Hercegovine, s posebnim naglaskom na sredine, gradove i opštine u kojima živi povratnička populacija.

„Merhamet je uvijek tu kad zatreba, a to je vidljivo iz aktivnosti i akcija koje su poduzete u posljednjih mjesec dana. Podijeljeno je više od 450 paketa sa osnovnim namirnicama i higijenskim sredstvima. Akcije smo uspješno provodili u Mostaru, Jablanici, Konjicu, Tomislavgradu/Duvnu, Stocu, Čapljini, Ljubuškom, Trebinju, Prozoru”, kažedirektor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar Midhad Mita Brkan.

Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar imaće pojačane aktivnosti i tokom predstojećeg mjeseca Ramazana.

„U toku je akcija pripreme iftarskih somuna, tako da ćemo spremni dočekati Ramazan. O svim našim akcijama i aktivnostima, građani će biti blagovremeno i transparentno obavještavani. Pozivamo sve one koji to mogu i žele da podrže rad Regionalnog odbora ‘Merhameta’ Mostar i da sami, svojim doprinosom, neposredno učestvuju u našim aktivnostima. Pokažimo svoj merhamet kroz naš i vaš Merhamet“, poručio je Brkan.

Adnin Hasić