SIPA podnijela izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica iz institucija BiH zbog prevare u službi

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) podnijeli su Tužilaštvu Bosne i Hercegovine izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima protiv jednog fizičkog lica, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 222. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine prevara u službi, saopšteno je iz SIPA-e.

Preduzimajući mjere i radnje iz svojih nadležnosti, policijski službenici SIPA-e su zadokumentovali da je osumnjičeno lice koje je zaposleno u institucijama Bosne i Hercegovine, nezakonito ostvarilo prava po osnovu Odluke o načinu i postupku ostvarivanja prava zapolesnih u instutucijama Bosne i Hercegovine na troškove smještaja, naknadu za odvojen život i naknadu za privremeno raspoređivanje, kao i po osnovu Odluke o visini, načinu i postupku ostvarivanja prava na naknadu za prevoz na posao i prevoz sa posla u institucijama Bosne i Hercegovine.

Izvršenjem navedenog  krivičnog  djela, osumnjičeno lice je steklo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 12.841,53KM, i za navedeni iznos oštetilo  budžet Bosne i Hercegovine.

M. N.

(NovaSloboda.ba)