Knjiga.ba predstavlja nove naslove iz svoje ponude

Online knjižara Knjiga.ba preporučuje nove naslove iz svoje ponude, a to su knjiga Miljenka Jergovića “Autobus za Vavilon“, zatim roman “Naivan.Super“ Erlend Lua i “Voodoo Child – Priča o Džimiju Hendriksu“ Tanje Bakić.

Kako navode iz ove online knjižare, Jergovićev stvaralački rukopis na stranicama hrvatskog Jutarnjeg lista je svojevrsna strast čitanja različitih umjetničkih rukopisa-tekstova, svojstvena samo njemu na prostorima bivših jugoslovenskih kultura. I po tome je svojevrsni novi vinaverovski duh-projekat, jer Jergovićevo pisanje o različitim tipovima umjetnosti podsjeća na Vinaverovo čudesno Beogradsko ogledalo.

“Autobus za Vavilon“ je, ističe se, zasigurno najuzbudljivija slika onog najvrednijeg stvaranog u proteklih nekoliko godina.

U kratkom opisu romana “Naivan.Super“ Erlend Lua navodi se kako dvadesetpetogodišnji narator ovog prividno jednostavnog romana, mučen nemogućnošću da pronađe smisao u svom životu, napušta fakultet i odlazi u Njujork, kod svog brata.

Opsjednut potrebom da prokljuvi tajnu života, on pravi brojne spiskove. Postaje opsjednut protokom vremena i njegovim tajanstvenim značajem. On čezne da pronikne u samu srž života i da nađe najbolju formulu življenja.

Iako mnogi fanovi misle da poznaju život Džimija Hendriksa, knjiga “Voodoo Child – Priča o Džimiju Hendriksu“? autorice Tanje Bakić otkriva čitaocu nove detalje o njegovim prvobitnim inspiracijama i anegdotama.

(Fena)