Mostarski bend ”Pikova dama” promovisao pjesmu i spot ”Tamo iznad Neretve”

Pikova Dama je hard rock bend iz Mostara, a okupili su se prošle godine u nastojanju da taj muzički pravac vrate na scenu.

Grupa je sastavljena od muzičara, za koje se može reći da imaju „dovoljno kilometara“ iza sebe. Bend čine: Damir Dado Sejdievski – vokal, Adis Gušić Gule – gitara, Feđa Ibrulj – gitara i prateći vokal, Jasmir Slijepćević Boske – bubnjevi i perkusije i Mili Tiro – bas gitara.

“Pjesma je nastala kao znak podrške Pikove Dame sugrađanima u ova teška i čudna vremena borbe protiv virusa. Ali, i podrške svima onima kojima muzika osvjetljava dušu i kad je teško. Jer, muzičar postoji samo kad može pokloniti pjesmu. Hvala svima koji su pomogli da ovaj unplugged vidi svjetlo dana”, stoji na YouTube kanalu benda.

Bend trenutno radi na pripremi prvog albuma, ali situacija u kojoj se našao Mostar, nagnala ih je, da kao muzičari, daju svoju podršku u teškim vremenima. Pjesma „Tamo iznad Neretve“ aranžmanski balansira između bluesa i pop-rocka, a razlog za to je doprijeti do što više onih kojima ova pjesma može nešto značiti.

Tonski snimatelj je Sead Zaklan, a video produkciju je uradio Senad Kajić.