Apsurdne optužbe protiv svjetske zvijezde

Billie Eilish (18) pobrala je mržnju zbog video snimaka o bikiniju

Ona ima preko 60 miliona pratilaca na Instagramu i sa 18 godina je već jedna od najuspješnijih pjevačica na svijetu – ali pored puno slave, umjetnica Billie Eilish, nažalost, redovno žanje mnogo ogorčenja i ismijavanja.

U anonimnosti društvenih mreža, korisnici se često skrivaju iza lažnih profila, kako bi bljuvali i ispisivali mržnju iz dna duše. Sada je to osjetila i Billie Eilish (“No Time To Die”).

Šta je učinila pogrešno, iz perspektive nekih komentatora? Odgovor je koliko jednostavan, toliko i apsurdan: nosila je bikini, na odmoru, dok se kupala.

Pjevačica je na svom Instagram profilu podijelila fotografije i videozapise sa Havaja. Na nekim klipovima može se vidjeti Billie u bikiniju, dok se kupa i okolo vozi brodom. Debeli džemper mogao bi joj i otežati putovanje.

Osim toga, umjetnica se nije ni pokazala u nekim sugestivnim pozama, niti je otkrivala mnogo kože. Pa čak i ako …

Neki korisnici ne vole takav prizor, i puštali su mnogo pare u stupcu za komentare.

Sama Billie Eilish je navela neke od njih, u razgovoru za britanski magazin “Dazed”. “Vidjela sam komentare poput “Kako se usuđuješ govoriti o tome da ne želiš biti seksualizovana, a onda to nosiš”.

Drugi komentar mržnje prema pjevačici, „Ne sviđa mi se više, jer čim napuni 18 godina postaje kurva“.

Zbog čega ljudi vrijeđaju mladu ženu, samo zbog videa, na kome se vidi kako nosi gornji dio bikinija?

Fanovi Eilish poznaju, prije svega, u opuštenoj odjeći, ona voli vrećaste pantalone i široke džempere.

S jedne strane, zato što je Eilish mrzila njeno tijelo, kako je jednom rekla, a s druge strane, zato što nije htjela da bude seksualizovana, ako je to ikako moguće.

Njeni kritičari je više ne mogu smatrati vjerodostojnom, jer se sada na Instagramu “predstavila” na neobično “otkrivajući” način, čak i ako se radilo samo o nošenju bikinija.

Dobra vijest: Billijeva je, u međuvremenu, sliku o sebi sada se donekle poboljšala.

“Nije da sada volim svoje tijelo, samo mislim da sam s tim više OK”, rekla je američka pjevačica za Dazed.

Eilish je za magazin govorila io oštrim kritikama koje je dobila zbog svojih fotografija i videozapisa na Havajima. I otkrila: „Ne mogu pobijediti. Imaš osjećaj da nikad ne možeš svima ugoditi”.

Svjetska zvijezda vjerovatno ima pravo. Osjećaj, empatija i dobročinstvo, nažalost, često nisu prisutni na društvenim mrežama.

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)