Festival dječije umjetnosti FEDU počinje predstavom “Snežna kraljica”

Šesti Festival dječije umjetnosti FEDU počinje u nedelju 3. maja putem online platformi Festivala predstavom “Snežna kraljica” u izvođenju Pozorišta lutaka Niš , Srbija, u 11 i 19 sati.

FEDU, internacionalni umjetnički i takmičarski festival, koji afirmiše umjetnost za djecu i dječije stvaralaštvo, biće održan od 3. do 7. maja putem online platformi Festivala.

U ponedeljak 4. maja, između ostalog, biće izvedene predstave “Botaničari” – Teatar to go Osijek, Hrvatska u 14 i 19 sati i “Petar Pan – San o Nigdjezemskoj” – Katolički školski centar  u 11 i 18 sati. Biće organizirana i prva online izložba dječijih radova iz cijele BiH i inostranstva.

U utorak 5. maja, biće izvedene predstave “20.000 milja pod morem” – Teatar Dubrava, Zagreb, Hrvatska u 15 i 20 sati i “Lav koji nije znao pisati” – Dječije kazalište  Branka Mihaljevića Osijek, Hrvatska u 14 i 19 sati. Biće organizovana i druga online izložba dječijih radova (Škola crtanja i slikanja za djecu i odrasle “L’Art Corner”).

U srijedu 6. maja, biće odigrane predstave “Ljepotica i zvijer” – Pozorište mladih Sarajevo, BiH u 15 i 20 sati, te “Vuka se ne bojim ja” –  KD Pinklec, Čakovac, Hrvatska u 14 i 18 sati. Biće održana i treća online izložba dječijih radova.

U četvrtak 7. maja, biće odigrana predstava “Kao voda” – KD Pinklec, Čakovac, Hrvatska u 11 i 15 sati, a proglašenje pobjednika Takmičarskog pozorišnog programa biće u 18 sati.

Šesti Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički takmičarski festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera, ali je jedinstven i u regionalnim okvirima, jer osim što njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmiše sve grane umjetnosti te razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije, saopšteno je iz Direkcije Festivala.

(Fena)