Sedam osoba osumnjičeno za izazivanje požara u opštini Prozor-Rama

Policijska stanica Prozor-Rama podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “izazivanje opšte opasnosti” kantonalnom tužilaštvu u Mostaru protiv sedam osoba zbog osnovane sumnje da su tokom aprila namjerno izazvali više požara na području opštine Prozor-Rama.

Policija je rasvijetlila i otkrili više uzroka i počinilaca požara, pa je tako protiv osobe inicijala Š. M. (1969.) iz Heldova podnesena prijava zbog izazivanja požara u mjestu Heldovi, saopšteno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Za osobu inicijala A. Dž. (1998) iz Ustirama, takođe, postoji osnovana sumnja da je namjerno izazvao požar u mjestu Ustirama, koji se raširio po okolnom mjestima, izazvavši materijalnu štetu na katoličkom groblju i opasnost po imovinu većeg obima.

Osoba inicijala M. Dž. (1984.) iz Grevića tereti se da je 7. aprila namjerno izazvao požar, koji se raširio po mjestu, dok su dvije osobe inicijala E. H. (1971.) i K. H. (1964.) iz Blace osumnjičene su da su 9. aprila namjerno izazvali požar u mjestu Dobroša.

Osumnjičene su, takođe, i dvije osobe iz Prozora inicijala F. Š. (1976.) i M. Š. (1981.) zbog osnovane sumnje da su 10. aprila u mjestu Ščipe, prilikom čišćenja korova, izazvali požar, koji se raširio po okolnim mjestima i pričinio veću materijalnu štetu, stoji u saopštenju.

(Fena)