Bešlićeva čestitka novinarima

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uoputio je, u povodu 3. maja – Dana slobode medija, čestitku svim novinarima u novinarkama u Mostaru i BiH.

“U povodu 3. maja – Dana slobode medija, upućujem čestitke svim novinarkama i novinarima kao i medijskim kućama u Mostaru i Bosni i Hercegovini. Mediji, koji neki nazivaju i četvrta vlast, imaju danas, posebno u vrijeme ove pandemije koronavirusa koja je zadesila cijeli svijet, veliku važnost, ali isto jednako tako veliku odgovornost u prenošenju istinitih i provjerenih vijesti, te u izgradnji demokratskog društva, promovisanju ljudskih prava i sloboda.

Svi zajedno trebmo kreirati ambijent, u kome će novinari slobodno i bez pritisaka profesionalno raditi svoj posao u interesu javnosti i razvoju demokratskog društva.

Nema slobode bez odgovornosti, u suprotnom   slijedi anarhija. Najopasniji neprijatelji slobode medija su oni novinari koji tu slobodu zloupotrebljavaju.

A bez slobodnih i objektivnih medija ne može se graditi demokratija, kao ni slobodna i sigurna zemlja za sve njene građanke i građane”, stoji u čestitci Ljube Beđlića.

(NovaSloboda.ba)