Mick Jagger i Will Smith na online spektaklu za prikupljanje novca Indiji

Američki glumac Will Smith i legendarni rok pjevač Mick Jagger nalaze se na spisku svjetskih i bolivoodskih zvijezda, koje će sutra učestvovati na online spektaklu od četiri sata, kako bi se prikupio novac za pomoć Indiji u borbi protiv koronavirusa.

Kapiten indijske nacionalne kriket ekipe Virat Kohli, glumci Priyanka Chopra, Shah Rukh Khan su indijske zvijezde, koje će se tokom četiri sata smjenjivati i čitati poruke iz svojih domova.

Spektakl, koji organizuju bolivudski reditelji Karan Johar i Zoya Akhtar, biće direktno emitovan na Facebooku.

Organizatori se nadaju da će prikupiti nekoliko miliona dolara za oko 100 organizacija, koje u Indiji pružaju osnovne usluge tokom epidemije. U Indiji, koja ima 1,3 milijarde stanovnika, od 25. marta je na snazi karantin, koji treba da traje najmanje do 17. maja.

Stroge mjere zabrane kretanja su uspjele da ograniče širenje infekcije u Indiji, gdje ima 37.335 zaraženih, od kojih je umrlo 1.218.

Indijska vojna avijacija će sutra održati vazdušnu smotru, tokom koje će vojni helikopteri bacati latice cvijeća na bolnice u kojima se liječe pacijenti sa koronavirusom.

(Beta)