MUP KS: Identifikovani učesnici zabave u ugostiteljskom objektu

MUP Kantona Sarajevo danas je saopštio da su do sada, pored zatečenih 16, identifikovane još tri  osobe kao učesnici zabave u ugostiteljskom objektu, iako je njihov rad zabranjen odlukom nadležnih organa zbog prevencije širenja koronavirusa.

Odmah je ostvarena neophodna saradnja sa nadležnom inspekcijom, kojoj će biti dostavljena informacija o radu ugostiteljskog objekta u vrijeme trajanja zabrane rada, kako bi preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Policijski službenici Druge PU, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju dalji rad na identifikaciji osoba koje su boravile u navedenom objektu, te će protiv svih biti preduzete propisane mjere i radnje s ciljem sankcionisanja zbog kršenja aktulenih naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i drugih organa donesenih u vrijeme proglašenog stanja nesreće uzrokovane aktuelnom pandemijom, navodi se u saopštenju.

(Fena)

Nakon skandalozne proslave: Smijenjeni Fejzić i Šabanović

Naakon skandalozne proslave koja je sinoć organizirana u prostorijama ugostiteljskog objekta “Golf klub”, jutros su s dužnosti smijenjeni prof.dr. Nihad Fejzić i to iz članstva u Naučnom tijelu Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom, kao i prim. dr. Jusuf Šabanović i to sa mjesta šefa Opće i abdominalne hirurgije KCUS.

Nakon što je utvrđeno da je zabavi prisustvovao i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac je izjavio da apsolutno prihvata i snosi odgovornost zbog prisustva na privatnoj zabavi u restoranu “Golf klub” Sarajevu i izvinio se građanima zbog nepromišljenog postupka.

(NovaSloboda.ba)