Ministar Bevanda glasao i podržava rad Grupe za COVID-19

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar  finansija i trezora Vjekoslav Bevanda oštro demantuje informacije, koje su se pojavile u pojedinim medijima, da nije podržao odluku o formiranju Grupa za COVID-19 na telefonskoj sjednici Vijeća ministara BiH, koja je održana juče.

„Odluka o formiranju Grupe za COVID-19 bila je prvobitno na dnevnom redu 18. sjednice Vijeća ministara, koja je održana 30. aprila, i ta odluka tada nije prošla jer su protiv glasali ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković i ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić. I to je istina.

Na telefonskoj sjednici, koja je održana juče, ova odluka dobila je jednoglasnu podršku, nakon što je u tu grupu umjesto ministra Radončića imenovana ministrica Turković.

Ja sam digao ruku ‘za’ ovu odluku na obe  sjednice, ali očito je da je nekima trebala lažna informacija koja ima za cilj da našteti meni, mojim saradnicima u Ministarstvu i, na kraju, političkoj partiji kojoj pripadam.

Dakle, tačno je da je formirana Grupa za COVID-19 i da sam glasaao za njeno osnivanje, što je lako provjeriti u Generalnom sekretarijatu, a tačno je da sam i ja dijelom takve grupe i odgovorno ću učestvovati u njenom radu.

Uz želju da se javnosti saopšti samo istina, ostaću partner medijima u borbi za profesionalan i pošten pristup radu, a nikako za političke obračune, podvaljivanje, politikanstvo i dezavuisanje javnosti“, rekao je tim povom ministar Vjekoslav Bevanda.

V. B.

(NovaSloboda.ba)