Šest osoba umrlo od koronavirusa u RS-u

U protekla 24 sata, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske preminula su tri muškarca i jedna žena kod kojih je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa.

“Riječ je o dva pacijenta iz Kozarske Dubice starosti 65 i 74 godine, koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja. Takođe, preminuli su sedamdesettrogodišnja pacijentkinja iz Oštre Luke koja je bolovala od više hroničnih udruženih oboljenja i osamdesetsedmogodišnji pacijent iz Gradiške isto sa hroničnim udruženim oboljenjima”, saopšteno je iz UKC RS.

U trebinjskoj bolnici preminula je starija žena iz Gacka, koja je bila zaražena virusom korona. Riječ je o osamdesetdvogodišnjoj ženi, potvrđeno je iz te ustanove.

U trebinjskoj bolnici liječena je od 3. maja i bila je priključena na respirator. To je drugi smrtni slučaj u istočnoj Hercegovini od virusa korona, od koga je ranije preminuo stariji muškarac iz Trebinja.

U RS-u je do sada od posljedica COVID-19 preminulo 49 osoba, od kojih pet tokom današnjeg dana.

U protekla 24 sata u Bolnici “Sveti apostol Luka” u Doboju preminula je muška osoba kod koje je potvrđeno prisustvo koronavirusa COVID-19.

“Riječ je o osamdesetdvogodišnjem pacijentu iz Broda, koji je imao više udruženih oboljenja. U Službu za infektivne bolesti je došao iz Doma za starija lica iz Dervente”, navodi se u saopštenju iz bolnice u Doboju.

U Republici Srpskoj, entitetu u Bosni i Hercegovini, utvrđena je pozitivnost na koronavirus kod 1.015 osoba, a 50 osoba je preminulo.

(Fena)