Bundesliga se vraća krajem mjeseca

Soccer Football - Bundesliga - Bayer Leverkusen v SC Paderborn - BayArena, Leverkusen, Germany - August 17, 2019 General view of the match ball before the match REUTERS/Wolfgang Rattay DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video

Njemačka će prva među najjačim fudbalskim ligama Europe nastaviti s takmičenjem nakon što je kancelarka Angela Merkel u srijedu potvrdila da će nastavak prvenstva uslijediti u drugoj polovini maja.

Njemačka će u sljedećim sedmicama postupno ukidati dio restrikcija uvedenih u sklopu borbe protiv epidemije koronavirusa, a o brzini i obimu ukidanja odlučuju same savezne pokrajine, saopštila je Merkel.

Dugoočekivana odluka odnosi se na Bundesligu i Drugu ligu u Njemačkoj, igraće se bez gledalaca, a tačan datum biće poznat naknadno, vjerovatno već danas.

Savez će u četvrtak imati sastanak s 36 klubova Prve i Druge lige, na kome će se utanačiti detalji oko organizacije utakmica, prenosi Hina.

Ovo je svakako izvrsna vijest za njemački fudbal, kazao je izvršni direktor Njemačkog fudbalskog saveza (DFB) Christian Seifert.

(Fena)