Rat pjevača u carstvu zanosa

Nova američka filmska avantura, izvorno potekla od skandinavskih “Trolova”, sada se prodaje na digitalan način.

Loš momak u američkom animiranom filmu “Trolls World Tour” zove se Queen Barb i ima muzičku misiju. Želi usrećiti cijeli svijet teškom rock muzikom. Dobri junaci u filmu su princeza po imenu Poppy, koja više voli da sluša sretni pop šlager, i njen momak Branch. U njemačkoj verziji filma govore i pjevaju muzičke zvijezde Lena Meyer-Landrut i Mark Forster.

“Trolls World Tour” se sada predstavlja direktno na platformama za digitalno plaćanje, umjesto u kinima. Režiser Walt Dohrn prikazuje šarenu i krajnje nekomplikovanu plesnu i pjevačku reviju sa ljupkim figurama igračkama, koje su izvorno nastale u Danskoj pedesetih godina – a to je ujedno i nastavak svjetskog kino uspjeha.

Holivudski studio Dreamworks napravio je 2016. godine senzacionalni hit sa prvom avanturom “trolova”, likova sa markantnom frizurom na glavi, posebno među mlađim gledaocima, a vjerovatno i kod manjeg broja starijih kino-gledalaca.

Novo izdanje ponovo govori o slatkim pop prijateljima Poppy i Branch, koji su ovog put puno više naučili o drugim stilovima muzike, poput country i klasične, i dijele lekciju o raznolikosti.

„Moj otac je zadovoljan svijetom u kome su svi izolovani. Ja nisam”, kaže simpatična Poppy.

Ostatak je kućno kino sa kokicama, sa rockerom Queen Barbijem, koji je u nekim trenucima prirodno rafiniran – i jedna predozirano lijepa, ali i jednostavna jukebox zabava.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)