Čović posjetio Štab civilne zaštite Grada Mostara

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Štab civilne zaštite Grada Mostara.

Na sastanku se razgovaralo o stanju u Gradu Mostaru, mjerama koje su preduzete u cilju suzbijanja i sprječavanja koronavirusa, te kako se ova situacija odrazila na zdravstvo, privredu i funkcionisanje Grada i službi.

Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić je upoznao predsjednika Čovića o preduzetim mjerama za suzbijanje posljednica koronavirusa, ali i aktivnom zalaganju za boljom zdravstvenom zaštitom i potrebnim mjerama za ekonomsku stabilnost.

Razgovarano i o nužnosti osiguravanja dodatnih finansijskih sredstava većih nivoa vlasti pri pomoći i bržem oporavku privrede, zanatstvu i svim drugim sektorima direktno pogođenim pandemijom koronavirusa.

Naglašena je socijalna strana, koja se, takođe, se ne smije zaboraviti u ovoj situaciji. Potrebno je učiniti sve napore da bi se svako radno mjesto očuvalo, a saradnja s privrednicima i preduzećima potrebna je kako bi se osigurao njihov brži oporavak i dalji rad, istaknuto je na sastanku.

Naglašeno je kako je vrijeme za prve korake u smjeru relaksacije mjera što struka treba potvrditi i dati jasne smjernice i za otvaranje djelatnosti koje su još uvijek pod mjerama zabrane rada.

Razgovarano je i o drugim važnim temama koje se moraju rješavati na području Grada, uz uključenosti i angažovanost Hercegovačko-neretvanskog kantona i Vlade Federacije BiH.

Uz predsjednika Čovića, sastanku je prisustvovao i predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. Nevenko Herceg, saopšteno je iz HDZ-a BiH.

(NovaSloboda.ba)