Internet ne zaboravlja

Kloni se photoshopa, Kylie!

Kardašijani su iznova i opet optuženi da „usavršavaju“ svoje snimke programom za uređivanje slika photoshop. Sada je, sasvim očigledno, članica klana Kylie Jenner (22) ispala kriva za to.

Samostalna milijarderka nedavno je na instagramu objavila niz snimaka u bikiniju, na kojima je prikazana pored bazena svoje nove luksuzne kuće u Holmby Hillsu, Los Angeles. Naravno, bazen njene kuće (koja je koštala oko 37 miliona dolara) je impresivan, uostalom kao i Kylie, u jarko obojenom mini bikiniju.

Pa zašto koristiti photoshop? Jednostavno, njoj to ni ne treba.

Međutim, na jednoj od slika na instagramu, 22. godišnjakinja je vješto okrenula okruglu stražnjicu u kameru, pokazujući šta sve ima. Nešto je, ipak, upalo u oči, ali tek  na drugi pogled: Na rubu bazena se nalazi udubljenje. Čak ni simpatična stražnjica nije mogla odvratiti pažnju od toga!

Ako pogrešku ne možete pronaći odmah: unutrašnji rub bazena nije ravan, već je zakrivljen.

Sa većinom programa za obradu slika, korisnici ovo mogu ručno popraviti kako bi postigli željeni oblik tijela, pritiskom miša ili prelaskom prstom. Međutim, pri tome, ako se ne pazi, vrlo brzo se desi da se fotografije iskrive i na drugim dijelovima. Kao ovdje kod Kylie Jenner.

Mnogi obožavaoci su direktno na instagramu primjetili greške. Napisali su: “Oh Kylie, stvarno si loša u photoshopu” ili “Još uvijek moraš vježbati sređivanje slika”.

Posljedica: U međuvremenu je 22. godišnjakinja izbrisala fotografiju i zamijenila je varijantom u kojoj je oblik bazena pravilan.

Ali, internet nikad ne zaboravlja …

(express)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)