Neizvjestan nastavak Premijer ligi BiH

Čelnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i predstavnici klubova Premijer lige BiH razgovarali su na video konferenciji o mogućnosti nastavka takmičenja.

Na sastanku je zaključeno da se klubovi pismeno izjasne na proslijeđeni upitnik iz Fudbalskog saveza BiH, u kome se traži odgovor na pitanja jesu li klubovi za nastavak takmičenja, koji format takmičenja preferiraju, jesu li sačinili prijedlog načina početka trenažnog procesa i priprema za utakmice u narednom periodu, te da prikažu konkretan plan organizacije utakmica u posebnim okolnostima, način testiranja igrača i rokove do kada će ista biti izvršena.

Pored upitnika, iz administracije Fudbalskog saveza BiH klubovima je dostavljen prijedlog “Plana mjera i procedura covid-19” za nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica bez prisustva publike, a koji je savez prije dvije sedmice dostavio mjerodavnim entitetskim ministarstvima na odobravanje.

Sve potrebne mjere poduzete su u pravcu izrade kvalitetne pripreme za nastavak takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza BiH.

Nakon što klubovi dostave svoje odgovore, administracija će pripremiti sveobuhvatnu analizu trenutnog stanja u smislu mogućnosti organizacije takmičenja u narednom periodu, te će istu dostaviti Izvršnom odboru Fudbalskog saveza BiH na razmatranje. Tek nakon što bude sagledana kompletna situacija, uzimajući u obzir da su još uvijek na snazi mjere nadležnih organa u BiH oko zabrane organizacije sportskih takmičenja, Izvršni odbor donijeće svoju konačnu odluku, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

(Fena)