Promocija singla “My gift to all mothers” mostarskog kantautora Maka Kalema

Povodom praznika ”Majčin dan”, koji se obilježava u nedelju 10.maja, mostarski kantautor i pjevač Mak Kalem objavljuje spot za pjesmu ”My gift to all mothers”. Pjesma sa njegovog novog albuma LUDUS poklon je svim majkama širom svijeta, kojima je ovim putem želio odati svoje poštovanje.

Mak Kalem je kantautor i pjevač, rođen 1986. godine u Mostaru. Prvi album ”Sapere aude”  izdao je 2014 godine sa band-om Jester’s Play.

Nakon svirki i promocije prvog albuma na festivalima u regionu, band je prestao sa radom.

Mak nastavlja dalje i piše svoj drugi, odnosno prvi solo album. Album je izdat 2019 godine pod nazivom ”Ludus”. Kao i prvi album, Ludus je snimljen u Zagrebu (Lemon Production, NLO studio) april/maj 2019 godine. Producent albuma je Srđan Sekulović Skansi.

 ”Ludus” čini osam pjesama, među kojima je i obrada pjesme Alekse Šantića ”Što te nema”. Mak je uradio prepjev nastojeći što prirodnije adaptirati pjesmu na engleski jezik.

Na albumu “Lusud” nalaze se pjesme: New Beginning, Fool’s Journey, Under the Wheel, My gift to all mothers, Where are you, Traveller, Walking on leaves, Happy end.

Fotografije koje su korištene za omot i naslovnicu albuma, snimila je Tajana Roxy Dedić,poznatija kao Artist At Camera. Vizualni identitet na albumu radili su Ida Dugalić i Mak Kalem.

Album ”Ludus” dostupan je na oficijelnoj stranici www.makkalem.rocks, te na ostalim digitalnim servisima i online store-ovima.

(NovaSloboda.ba)