Komšić HNS-u: BiH neće biti država u kojoj se zabranjuje pravo na mišljenje

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je povodom saopštenja za javnost Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora (HNS), navodeći u  odgovoru HNS-u kako “Bosna i Hercegovina nikada neće biti fašistička i totalitarna država, u kojoj se zabranjuje pravo na mišljenje”.

“Gospodo iz HNS-a, vaša očita intencija bila je da mene i gospodina Džaferovića predstavite kao neprijatelje Katoličke crkve. Pošto vam to nije uspjelo, sada poput pravih pristalica totalitarnih režima, nastojite kazati da mi nemamo pravo ni na mišljenje o misi koja se služi u spomen na jednu kvislinško fašističku vojsku”, istakao je Komšić u izjavi za javnost.

Dodao je kako u HNS-u moraju znati da BiH nikada neće biti ni fašistička država, niti država u kojoj je bilo kome zabranjeno pravo na mišljenje, “a jedna nevladina organizacija kojoj je u opisu djelovanja rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine, posljednja je koja ima kredibiltet da ućutkuje članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine, i meni je žao što se hrabrite i zanosite takvim iluzijama”.

“Još jednom, ovim putem pozivam građane Sarajeva da ne nasjedaju na ustaška lukavstva koja imaju za cilj da Sarajevo i njegove građane prikažu kao neprijatelje katoličanstva i Hrvata, samo zbog toga što imaju jasan i izgrađen stav o tome da su molitve za fašiste, u potpunosti anticivilizacijski čin”, poručio je Komšić, saopšteno je iz njegovog kabineta.

(Fena)