Lutkarsko kazalište Mostar organizuje nagradni konkurs

Lutkarsko kazalište Mostar, povodom Majčinog dana i u susret Međunarodnom danu porodice, pripremilo je nagradni konkurs, na kome mogu učestvovati svi zainteresovani.

Zbog pandemije koronavirusa, u tom kazalištu se ne održavaju redovna izvođenja, te su zapsoelni te ustanove odlučili pripremiti iznenađenje za sve ljubitelje njihovih kazališnih predstava.

Pozvali su mališane od 3 do 8 godina da im dostave svoje kreativne radove s omiljenim likom iz predstava Lutkarskog kazališta Mostar.

“Na crtežu mora pisati ime i starost djeteta, te ime svakog lika. Radove će ocjenjivati naši glumci Anela Planinić i Ivan Nevjestić, a tri rada gdje baš prepoznamo naše lutke ili lutkare i vidljivo bude da ste se veoma potrudili nagradićemo”, poručuju iz tog kazališta.

Malo stariju publiku uzrasta od 9 do 14 godina, takođe, pozivaju da dostave svoje kreativne radove.

“Svi kreativni radovi su dobrodošli. Makete, stripovi, crteži, kućice, lutke i slično, bitno je da ste ih sami izradili. Žiri u sastavu Marta Haubrich i Ružica Bošković nagradiće tri najinspirativnija rada”,kazali su iz Lutkarskog kazališta.

Takođe, pozvali su i roditelji, tetke, bake  i djedove da im dostave fotografije onoga što su po načelu “uradi sam” napravili u ovom neobičnom vremenu, a oni koji su se najviše trudili i imali najbolju ideju osvojiće nagradu.

Radovi se mogu poslati na mail adresu: lutkarsko.kazaliste@yahoo.com najkasnije do 14. maja u 12 sati.

Imena pobjednika sa fotografijama radova biće objavljena na Međunarodni dan porodice, 15. maja na društvenim mrežama  Lutkarskog kazališta, stoji u saopštenju.

(Fena)