Inspekcija će provjeravati ugostiteljske objekte

Štab civilne zaštite Grada Mostara na redovnoj sjednici u srijedu usvojio je zaključak da se uputi nalog Službi inspekcije Grada Mostara, koja treba hitno provjeriti je li propisno urađena protivepidemiološka dezinfekcija ugostiteljskih objekata, koji su, ublažavanjem mjera, krenuli s radom.

Predstavnici Štaba razgovarali su o aktivnostima koje se trebaju preduzeti nakon što je uslijedilo poboljšanje stanja kada je u pitanju pandemija.

U sklopu pripreme za otpočinjanje rada vrtića, Štab civilne zaštite Grada Mostar donio je zaključak kako je potrebno, takođe, izvršiti protivepidemiološku dezinfekciju objekata.

“Za one vrtiće koji su već obavili pripremne aktivnosti u cilju stvaranja preduslova da djeca mogu u njima boraviti, te su već izvršili protivepidemiološku dezinfekciju objekata i svih prostorija, potrebno je da se, u saradnji s Epidemiološkom službom Doma zdravlja, izvrši kontrola urađene dezinfekcije”, poručuju iz Štaba.

Podsjetili su građane kako je još uvijek na snazi Odluka o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa na području Grada Mostara od 18. marta, te da je i dalje potrebno preventivno djelovati i odgovorno se ponašati kako bi situacija ostala stabilna i povoljna.

(Fena)