Skenderagić: Ovo je odgovor antifašističkog i slobodarskog Sarajeva

Veliki broj ljudi okupio se danas na Marijin Dvoru u Sarajevu, kako bi izrazili pijetet prema žrtvama Drugog svjetskog rata, te poslali antifašističku poruku.

Tokom šetnje od Marijin Dvora do Vječne vatre, pjevali su partizanske pjesme, a čula se i „Bella Ciao“.

Jedan od učesnika Nijaz Skenderagić, antifašista, izjavio je novinarima da je to odgovor jednog građanskog, civilizacijskog, antifašističkog i slobodarskog Sarajeva, kakvo je ono uvijek bilo u svojoj istoriji, svima onima koji žele u ovaj grad i na ove prostore da donose neke poruke koje nisu dobre za ove narode koji su ovde živjeli i još uvijek žive.

“I da zamolimo političare da se bave politikom, crkvene velikodostojnike da se bave religijom, a svi skupa da gradimo neku ljepšu i sretniju budućnost za nas i našu djecu. Ovaj opaki virus, rekao bih nacionalizma, neofašizma je prije nekih 30. tak godina došao na ove prostore. Uspio je da zavadi ove narode, uspio je da nam poprilično razori ovu divnu državu Bosnu i Hercegovinu. Zato bi naša poruka bila: Ako već nećete da nas pomognete, onda bar nas pustite da se mi sami borimo i gradimo našu državu”, poručio je Skenderagić.

(Fena)