Glasgow ostaje među domaćinima odgođenog Eura 2020.

Lokalni organizatori u Glasgowu potvrdili su spremnost za domaćinstvo utakmica Evropskog prvenstva i u novom terminu od 11. juna do 11. jula 2021. godine, jer su se u dijelu medija tokom vikenda pojavile špekulacije kako bi Glasgow mogao biti jedan od tri grada na koje je predsjednik Evropske fudbalske federacije Aleksandar Čeferin mislio govoreći o mogućim odustajanjima.

“Podstaknuti špekulacijama koje su se pojavile tokom vikenda, kao lokalni organizacioni odbor u Glasgowu želimo razjasniti da smo potvrdili svoju poziciju grada domaćina za UEFA EURO 2020., koji je premješten u sljedeću godinu. Veselimo se što će Hampden Park, Glasgow i Škotska odigrati važnu ulogu kao sudomaćin nezaboravnog UEFA EURA sljedeće godine”, stoji u saopštenju lokalnog organizacionog odbora.

Uz Glasgow, u originalnom scenariju domaćini EURA trebali su biti London, Muenchen, Baku, Sankt Peterburg, Budimpešta, Bukurešt, Amsterdam, Bilbao, Dublin i Kopenhagen.

Konačna odluka o gradovima domaćinima odgođenog Evropskog prvenstva biće donesena na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e, koji će biti održan 17. juna. U ponedeljak je UEFA objavila da se sastanak, koji je trebao biti održan 27. maja, odgađa za tri sedmice “zbog nekih otvorenih pitanja vezanih za manji broj predloženih domaćina”.

Jedan od gradova koji su upitni za organizaciju utakmica EURA sljedeće godine je Bilbao.

Predsjednik UEFA-e je izjavio da se nada kako će svi gradovi ostati na popisu domaćina, ali i dodao da se turnir može odigrati i na samo osam od 12 predviđenih stadiona, ako to bude potrebno, prenosi Hina.

(Fena)