Komedija „Anđeli Babilona“ na online repertoaru mostarskog Narodnog pozorišta

Komedija „Anđeli Babilona“ nastala prema tekstu Mate Matišića, pod režiserskom palicom Admira Glamočaka, koji u ovoj predstavi igra zajedno sa članovima ansambla Narodnog pozorišta u Mostaru, na online repertoaru NPM-a je u petak, 22. maja od 20 sati. Predstava je premijerno odigrana 1. marta2019. godine.

Predstava „Anđeli Babilona“ propituje duboke intimne granice do kojih smo kao pojedinci spremni ići kako bi izbjegli direktnu konfrontaciju sa nadređenim autoritetima, odnosno, koja je cijena našeg konformizma? Jesmo li spremni odreći se sebe zarad pozicije i fabriciranog ugleda u društvu? Da li je to vrijedno? Razmišljamo li, pri tome, o sebi i pravim vrijednostima života mnogo važnijim od pozicije i ugleda?

Interesantna, uzbudljiva i energična komedija koja na ironičan i duhovit način prikazuje ono sa čime se, zapravo, svakodnevno susrećemo i suočavamo. Tema izrazito aktuelna danas.

Glumačku ekipu čine Admir Glamočak, Ajla Hamzić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi i Amela Kreso. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a muziku Dino Šukalo.

Link putem kojeg će se moći pristupiti gledanju predstave „Anđeli Babilona“ biće objavljen na Facebook i Instagram profilu Narodnog pozorišta Mostar, kao i na web stranici www.npm.ba.

(NovaSloboda.ba)