Tužilački tim Tužilaštva BiH prikupio obimnu dokumentaciju u predmetu “Respiratori”

Tužilački tim Tužilaštva BiH u stalnom je i kontuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu. Donesena je naredba o provođenju istrage i ispitano je više desetina osoba, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

“Javnosti želimo saopštiti da samo Tužilaštvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu.

Po nalogu tužilačkog tima, i u ovom trenutku pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala, koji je potreban za dokumentovanje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet.

Tužilaštvo BiH ima razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga ćemo pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u toku.

Moramo istaći da su netačni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o provođenju istrage, da se traži vještačenje viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi, koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu.

Takođe, sve agencije i institucije, koje učestvuju sa tužilaštvom u radu na istrazi, postupaju po uputstvima tužilačkog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze  i vrše aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH”, navodi se u saopštenju.

M. N.

(NovaSloboda.ba)