Serie A završava do 20. avgusta, širi se Ligue 2

Italijanski fudbalski savez (FIGC) odredio je 20. avgust kao krajnji rok za završetak aktuelne sezone u prva tri ranga takmičenja, dok bi nova sezona trebala startati 1. septembra.

FIGC je odlučio da će, ako se bilo koja od prve tri lige ponovo zaustavi zbog koronavirusa, morati osmisliti kraći, alternativni način završetka lige, kao što je play-off.

Serie A je suspendovana 9. marta, a odluka o tome hoće li se nastaviti biće poznata 28. maja.

Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, dok je takmičenje u italijanskom Kupu stiglo do polufinala. Trenutno na tabeli vodi Juventus sa 63 boda ispred Lazia (62) i Intera (54).

Dodajmo kako će u drugoj francuskoj ligi od iduće sezone učestvovati 22 kluba, što znači da niti jedan klub neće ispasti nakon što je sezona prekinuta zbog pandemije koronavirusa.

Upravni odbor francuske lige donio je odluku da Le Mansu i Orleans ostaju drugoligaši, dok su iz treće lige napredovali Pau i Dunkerque, prenosi Hina.

Francuska vlada je u aprilu donijela odluku o prekidu svih sportskih takmičenja barem do septembra, nakon čega je PSG proglašen za prvaka, dok su Toulouse i Amiens ispali iz lige. Amiens se žalio sudu zbog “nepravednog ispadanja” ,zatraživši da iduće sezone i u Ligue 1 budu 22, umjesto 20 klubova.

(Fena)