Počinje upis u Internacionalnu privatnu gimnaziju s pravom javnosti Mostar

Vrijeme je odluke. Završeni osnovnoškolci trebaju uskoro odabrati koju srednju školu upisati.

Internacionalna privatna gimnazija s pravom javnosti sa sjedištem u Mostaru prva je ustanova ovog tipa na području cijele Hercegovine. Ova srednja škola školuje generacije mladih Hercegovine od 2008. godine.

„Vođeni idejom kako škola treba biti mjesto gdje se učenici i roditelji osjećaju ugodno i prihvaćeno, bez obzira na moguće različitosti ili poteškoće u svom svakodnevnom radu, podstičemo postupke prilagođene individualnim sposobnostima, potrebama i interesima djeteta, uvodimo inovativne metode rada, te njegujemo pozitivne interakcije profesora i učenika, kako bi razredno okruženje bilo podsticajno, a učenici uživali u radu i savladavanju nastavnog gradiva”, navode iz gimnazije.

Cilj Internacionalne privatne gimnazije s pravom javnosti Mostar je stvoriti razredno ozračje koje podstiče motivaciju, stvaralaštvo, inovativnost, odgovornost i zadovoljstvo, u kome djeca različitih sposobnosti uživaju u radu, gdje nema mjesta za neuspjeh.

„Naši učenici znanjem stečenim u svom gimnazijskom obrazovanju izlaze na konkurse za poslove ti prijemne ispite na različitim visokim školama, univerzitetima i uspješno ih apsolviraju. Rad naše škole obuhvata vaspitanje i obrazovanje mladih srednjoškolaca za sticanje srednje školske spreme, te opštih i posebnih znanja, koja će im biti od koristi na fakultetima i univerzitetima različitih profila, a sve u skladu s rješenjima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a (broj: 05-01-40-1585/08 od 17.06.2008. godine i broj: 05-02-40-153-6/14 od 28.03.2014. godine)“, ističu iz gimnazije.

I COVID-19, Korona krizu koja je pogodila cijeli svijet, Internacionalna privatna gimnazija s pravom javnosti Mostar je uspješno savladala, primjenom inovativnih metoda nastave putem on-line platformi.

Posebnosti Internacionalne privatne gimnazije s pravom javnosti Mostar:
– podsticanje svijesti o društvu kod učenika, posebno ekologiji, održivom razvoju, historiji, jezicima, kulturnim znamenitostima, vjerskim običajima redovnim organizovanjem terenske nastave i studijskih putovanja, kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu;
– aktivno i kvalitetno organizovanje svakog nastavnog časa uz vannastavne aktivnosti;
– najveća moguća pažnja časovima učenja, kako bi svi učenici, na što bolji i kvalitetniji način, usvojili nastavno gradivo;
– dobra priprema učenika za brojna školska takmičenja iz različitih oblasti, humanitarne akcije, dobrotvorne aukcije, izložbe, studijska putovanja i izleti predviđeni kao škola u prirodi. Ovo su sve važni elementi koji podstiču kreativnost i razvijaju učeničku svijest o društvu uopšte, te im omogućuju pokazati znanje i u široj društvenoj zajednici;
– saradnja sa ostalim školama i institucijama na svim nivoima u cilju poboljšanja kvalitete nastave i razmjene iskustava u obrazovno–vaspitnom procesu.

!Upiši se u Internacionalnu privatnu gimnaziju s pravom javnosti i postani dio IPG tima, koji je uvijek spreman za izazove koje donosi budućnost.

Možete nas pronaći na Google Business, Facebook i Instagram profilima pod nazivom Internacionalna privatna gimnazija Mostar“, poručuju iz gimanzije.

Za sve dodatne informacije, kontaktirajte na telefon 036 327 809, ili putem e-maila: tajnistvo.ipg@gmail.com